Produkt přivezený ze zlatého amerického kontinentu

Nejedná se o standardní finanční produkt, kterým si vyřešíte koupi nemovitosti, ale má také řadu svých nesporných výhod.
Termín americká hypotéka odpovídá úvěru, který je zajištěný zástavním právem k nemovitosti. Oproti klasickému úvěru s investicí do nemovitosti, ale můžete s penězi nakládat, jak se vám zlíbí.Řada našich bank tento produkt proto také aktivně nabízí.

nemovitost

Podíváme se spolu na výhody:
· U tohoto úvěru nemusíte dokládat účel. Můžete tedy nakupovat spotřební zboží, vypořádat společné jmění manželů při rozvodu, zaplatit nájem nebo splatit jiné úvěry.
· Nutná je zástava pomocí nemovitosti, jinak se jedná v podstatě o spotřebitelský úvěr.
· Většina bank poskytuje nižší úroky než při ručitelských závazcích.
· Velmi příjemné je, že můžete splácet déle po nižších částkách. Takto nepocítíte tak velké zatížení měsíčního rozpočtu.
· Máte také možnost při stejné výšce splátky, kterou si jako dlužník můžete dovolit, čerpat vyšší úvěr.

· Navíc ji můžete kdykoli bez omezení zase splatit. Nečekají vás tedy žádné sankce.
A teď se zaměříme na možné komplikace:
· Někomu může vadit právě způsob zajištění, který u spotřebitelského úvěru nemusíte vůbec řešit.
· Sjednání zástavního práva je navíc časově velmi náročné a daleko složitější.
· Je tu vždy vyšší úroková sazba než u klasické hypotéky.
· Musíte mít také vyšší podíl svých vlastních prostředků. Nejčastěji se totiž poskytuje do 70 % hodnoty zastavené nemovitosti.

pojištění

Jak to funguje v praxi
Řada bankovních domů má na svých stránkách přístupné možnosti výpočtů, abyste byli hned v obraze, zda můžete podobný úvěr využít také vy. Americká hypotéka kalkulačka vám pomůže během pár minut zjistit, kolik vás bude stát. Každá banka se samozřejmě liší svou nabídkou finančních produktů a to zejména v akontaci, délkou doby fixace úrokové sazby a podobně.
Na konec záleží pouze na vás, jaká nabídka vás osloví, a vy ji využijete. Na internetu můžete najít velmi zajímavé srovnání řady bankovních domů.